Vuevigne

Veel plezier in de Provence!

Veel plezier in de Provence!

Open Book
Keyboard
MacBook
Crocus
Blueberries
Light Bulb
Reed
2019

Het seizoen 2019 is voorbij

We schrijven dit op maandag 18 november 2019.

Inmiddels zijn wij alweer bijna 3 weken terug na een fijn seizoen in Buisson/Villedieu. Waarom schrijven wij Buisson/Villedieu?

De gîtes Lavande en Tournesol, samen dus Vuevigne, staan op de grens van Buisson en Villedieu zoals u misschien al weet.

Omdat onze gasten vaak in Villedieu vertoeven vermelden wij dit leuke dorp toch ook maar hier.

Zelf wonen wij in Villedieu zes maanden per jaar. De afstand naar Vuevigne is per voet door de wijngaarden ongeveer 15 minuten. Bij goede weersomstandigheden -bijna altijd het geval- organiseren wij een maal per week een table d'hôte op het terras bij ons in Villedieu.


hetpleinklein

Beroemd is het plein in Villedieu waar u onder de grote platanen heerlijk een kopje koffie, drankje kunt drinken of een salade of tapas kunt eten bij Café du Centre.

Verder kunt u natuurlijk ook aanschuiven op het terras van La Maison Bleue (pizza's en pasta's) of bij La Remise, de crêperie.

Mocht u onze gast zullen zijn komend seizoen dan wensen wij u nu alvast veel plezier!

Nieuwe oogst Chardonnay



vignerons-chardonnay-18-10-19

Zoals gebruikelijk was er vlak voor ons vertrek uit Villedieu weer de presentatie van de nieuwe Chardonnay. Altijd een gezellig gebeuren op de wijncave van Villedieu/Buisson.
Door de grote droogte en de hoge temperaturen in de afgelopen periode is de wijn van goede kwaliteit maar is de hoeveelheid ongeveer 20% lager dan normaal.

Table d'hôte bij ons huis is Villedieu

Als onze gasten het leuk vinden en het weer laat het toe -maar dat is bijna altijd het geval- dan organiseren wij op ons terras bij ons huis in Villedieu een table d'hôte.

Velen hebben er al gebruik van gemaakt, het is op loopafstand van Vuevigne, dus er kan zonder problemen een glaasje wijn worden gedronken.

Het menu bestaat uit drie gangen en is vers bereid door Adrie. Wij houden natuurlijk wel rekening met een eventueel dieet enzovoorts.

Wij vragen € 20,00 per persoon en verrekenen dat met de teruggave van de waarborgsom.

Het is verstandig een zaklamp mee te nemen voor de terugreis door de wijngaard. Als u er geen bij u heeft of hem bent vergeten dan hebben wij er natuurlijk wel een te leen voor u.

Hieronder een foto van een leuke en gezellige avond bij ons in Villedieu.

Foto's Mariontdhklein

Internationale koren treden op in Vaison la Romaine



choraliesklein

Begin augustus wordt wederom de Choralies gehouden in Vaison la Romaine. Het festival vindt elke 3 jaar plaats en koren over de hele wereld komen hier samen. Het is heel bijzonder om een onderdeel van het publiek te zijn.

Veel koorleden bezoeken zelf ook voorstellingen en kennen de teksten.

Er is een aparte internet site die ook in het engels wordt weergegeven: https://choralies.fr

Gastenboek

Wij hebben op de pagina Gastenboek weer wat van de reakties van onze gasten uit 2018 geplaatst.

De reakties uit 2018 staan als eerste vermeld. Wij hebben ze gesorteerd per gîte, eerst de verhalen van onze gasten uit Lavande en daarna die van hen die in Tournesol hebben verbleven.

Het aantal per gîte hebben we beperkt tot 10, mocht u besluiten naar ons toe te komen dan ligt het gastenboek natuurlijk voor u klaar!

Is het weer echt zo mooi hier ?



Temperatuur Carpentrasklein

De grafiek geeft het klimaat van het departement Vaucluse weer. De metingen zijn verricht in Carpentras dat op 30 km afstand van Vuevigne ligt.

De bovenkant van de roze balk geeft de gemiddelde maximumtemperatuur per maand aan, de onderzijde van de roze balk de gemiddelde minimumtemperatuur per maand.
In het rood midden in de roze balk staat de gemiddelde dag temperatuur.

Er wordt over de Provence gezegd dat de zon er 300 dagen per jaar schijnt. Dat er weinig regen valt en dat de Mistral af en toe opsteekt. Gemiddeld steekt de Mistral 3 dagen per maand op.

Na tien jaar eigen ervaring kunnen we zeggen dat de gemiddelde temperatuur klopt met de grafiek.

Klik hier om de weersvoorspelling van de komende 10 dagen te bekijken.

Hier volgt een uitleg bij de Franse aanduidingen:
Ensoleillé: zonnig
Belles éclaircies: af en toe een wolk
Eclaircies: opklaringen
Très nuageux: zwaar bewolkt
Averses éparses: af en toe een regenbui
Fortes averses: aanhoudende regenbuien